| Home | Chalet DiLugano | Prijzen/Beschikbaarheid | Camping | Porlezza | Contact |

 
   International Sport Camping in Porlezza aan Luganomeer


Deze typisch Italiaanse camping ligt direct aan het schitterende meer van Lugano (Lago di Lugano), een klein stukje over de Zwitserse grens. De afstand van Utrecht naar Porlezza is 975 km, dus na ťťn dag reizen bevindt u zich in een mooie omgeving met een heerlijk klimaat.

De camping heeft ongeveer 900 staanplaatsen, een 500 meter lang kiezelstrand en vele faciliteiten. Aan de receptie wordt Duits, Engels, Italiaans en in het hoogseizoen ook Nederlands gesproken.

Er is telefoon, toegang tot internet, een wasserette, strandbar en een goed restaurant. Ook is er een disco voor de jeugd, een tennisbaan, een voetbalveld, outdoor activiteiten en kan er tafeltennis worden gespeeld.

In de maanden juli en augustus is dit een levendige camping met oa regelmatig live muziek bij de strandbar en een disco/bar onder het receptiegebouw die tot laat door kunnen gaan.

zwembad op camping sport in porlezza

Camping internationaal sport, Speeltuin, tennis- en voetbalvelden

Zwembad met glijbanen, Intersportcamp aan het luganomeer

Zwembad en Luganomeer


Er is een goed verzorgd zwembad, bij uw aankomst op de camping krijgt u hiervoor zwemkaartjes voor de duur van uw verblijf. Het zwembad heeft 2 hoge en 3 kleine glijbanen, 1 groot zwembad (27 x 25 mtr.), met kinderbad, een hydro-massage, en een heerlijk zonneterras. Ligstoelen zijn tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar, dus s'ochtends hoef je geen handdoekje te leggen. Het zwembad is geopend van begin juni tot medio september en een badmuts is hier niet verplicht !
De camping ligt direct aan het Luganomeer, dit meer loopt langzaam af en is dus ook voor de kinderen geschikt. Op het meer zijn volop watersport mogelijkheden zoals zwemmen, surfen, zeilen en waterskiŽn. Vissen behoort ook tot de mogelijkheden, hiervoor is wel een akte nodig, welke bij de receptie voor een gering bedrag te verkrijgen is.


Het naast de camping gelegen gemeentelijk parkje, zonneweide en strand genaamd "Panama Beach" is bij uitstek geschikt voor zon- en schaduwaanbidders. Hier is ook een klein speeltuintje en een koffie- en ijsbar te vinden. Badmintonnen of een balletje trappen is hier ook geen probleem. Bij een lage waterstand is Panama Beach makkelijk te bereiken via het riviertje aan de noordkant van de camping.

 

 
 
 

Versnapering en animatie aan het meer


In juli en augustus is er eenvoudige Nederlandstalige animatie voor de jongere en oudere jeugd.
De strandbar "Roxy bar" met terras, bevindt zich aan het strand van het Luganomeer, hier worden ook muziekavonden georganiseerd.

 

 

Haven met aanlegsteiger


De camping beschikt tevens over een eigen haven met ongeveer 50 ligplaatsen met aanlegsteiger.  Wilt u met uw boot naar ItaliŽ informeer even over de mogelijkheden en verplichtingen die u  aangaan  met betrekking tot het varen op het Zwitserse/Italiaanse Luganomeer.  Indien u op zoek bent naar een havenplaats neem dan even contact met ons op.

 

 

Restaurant  pizzeria "il Pinguino"

 

Goed en betaalbaar restaurant met afhaal mogelijkheden. Dit restaurant is sinds 1978 van de familie Giordano en is het gehele jaar geopend, gedurende het laagseizoen op woensdag gesloten. Tijdens de lunch of diner is er gratis internet beschikbaar, vraag naar de code.  (www.pizzeriailpinguino.com)
Tip: Kijk eens naar de menu-tjes (voorgerecht, hoofdgerecht, wijn, espresso en Limoncello ~15 euro)

 

 

Supermarkt

 

Op de camping is een supermarkt, deze is echter alleen in het hoogseizoen geopend. Op loopafstand buiten de camping bevindt zich een grote supermarkt.

 

 

Wifi - draadloos internet

 

Op de camping kan geen gebruik meer worden gemaakt van het draadloze netwerk van de camping. Dit nav de betaalbare abonnementen in Nederland waardoor het wifi netwerk op de camping niet meer rendabel was.

Tip: Gratis internet bij restaurant il Pinguino tijdens uw lunch of diner. (mei 2017) of buiten de camping linksaf richting dorp aan linkerzijde van de weg de eerste horecazaak. Lekkere cappuccino en meteen even gratis het internet op.

 

 
De drijvende pier in het Luganomeer aan camping international sport porlezza Lekker eten bij iL Pinquino op campin in porlezza Het haventje aan de camping met een tiental aanlegplaatsen Luganomeer

 

 

Outdoor Events Italie

 

IT Outdoor sport & Events organiseert geen  activiteiten meer in Noord ItaliŽ. We gaan op zoek naar andere aanbieders van adventure-tochten, canyoning, challenge-tochten, hiken, kajakken, mountainbiken, sportklimmen en via ferrata. Binnenkort meer...

 

 

Menaggio & Cadenabbio golfclub

 

Menaggio Golf Club is uitgerust met een mooie 18-holes golfbaan en bevindt zich 12 km van Porlezza richting het Comomeer. Begin 1900 werd deze golfbaan ontworpen door een professionele Engelse golfspeler. De Menaggio & Cadenabbio Golf Club is de op een na oudste golfclub in ItaliŽ. De baan volgt het bergachtige terrein en kent daardoor veel hoogteverschillen. Door de hoge ligging heeft u prachtig uitzicht in alle richtingen. (Handicap 36, lengte 5.455 meter/ par 70)  meer golfbaan info...

 

Bijna op weg naar Italie? Mogelijkheid overnachten in hotel zuid Duitsland op weg naar Italie.
Voor meer camping info: www.intersportcamp.com
Twitter nieuws over het meer van Lugano volg @luganomeer

   


 

Camping, Luganomeer, Porlezza, intersportcamping, chalet, huisje, zwembad, camping ItaliŽ