| Home | Chalet DiLugano | Prijzen/Beschikbaarheid | Camping | Porlezza | Contact |

 
   ItaliŽ, Porlezza en omgeving

 

Op een loopafstand van ongeveer 15 minuten vanaf de camping bevindt zich het centrum van het dorpje Porlezza (ItaliŽ). Het ligt in de Italiaanse provincie Como (regio Lombardije) gelegen aan de oostkant van het Meer van Lugano.

Een stukje geschiedenis

De eerste inwoners werden het volk van Rezia genoemd. Wanneer de Romeinen in het gebied neerstrijken noemden zij de nederzetting ĎPortus Retieí. De naam van het huidige Porlezza stamt af van de rivier die door het stadje stroomt, de Rezzo. In de oorlog tussen Milaan en Como die begon in 1118 en 10 jaar duurde, koos Porlezza de kant van Milaan en won. Pas ten tijde van Napoleon gebeurde het dat Porlezza bij de provincie van Como kwam en tot op heden ten dage nog steeds bij hoort.

Porlezza 2020

Het dorpje heeft een gemoedelijke sfeer met gezellige restaurants en een heerlijke boulevard die tot slenteren uitnodigt. Een oud winkelstraatje dat vanaf de boulevard omhoog loopt heeft genoeg kleine winkeltjes en restaurantjes om de sfeer te proeven. De ambachtsmarkt op woensdagavond in het hoogseizoen en de wekelijkse markt op zaterdag aan de boulevard zorgen ervoor dat er altijd wel iets te doen is.


Aan het meer van Lugano kan je heerlijk het grijze leven van alledag ontvluchten, boottochten op het meer maken of wandelen door dit mooie landschap. Ook in de nabije omgeving van Porlezza is genoeg te doen. Voor de wandelaars onder ons is er de route naar de Begna waterval. Nadat je geparkeerd hebt in Begna, slechts 5 minuten rijden of 20 minuten lopen vanaf de camping, is het een mooie route die ook voor kinderen goed te doen is. Het is een prettige wandeling tussen rustieke huizen door en langs een kleine kapel. Schitterende uitzichten op Porlezza en het meer van Lugano ontbreken ook niet. Al snel kom je dan bij de prachtige waterval waar je een verkoelende duik kunt nemen in het meertje.


Vlak om de hoek, bij de camping rechtsaf richting Ostena ligt de grot van Rescia.
Deze grotten bestaan uit een reeks onderaardse gangen waar men talloze stalactieten en stalagmieten kan bewonderen. Aan het einde hiervan bevindt zich een waterval. Deze grote en interessante grot, waar een beekje door heen stroomt, kan voor een groot deel bezichtigd worden.


De prachtige omgeving van Porlezza nodigt sowieso uit voor wandelingen en fietstochten. Een leuk fietspad is die van Porlezza langs de rivier Cuccio naar Piano-Carlazzo. Goed te doen voor kinderen gaat deze tocht langs velden, maneges, richting het schitterende Pianomeer.
Wandel eens van Porlezza richting Cima langs het meer van Lugano op de oude weg die ooit de twee plaatsen verbond vůůr dat de tunnel werd gebouwd. Het is een korte maar veilige route met mooi uitzicht op het stadje zonder last te hebben van het verkeer.
Beschrijving en fotos van een mooie wandeltocht boven het Luganomeer. Kijk ook eens op dit blogbericht voor meer informatie omtrent de omgeving van Porlezza en het Luganomeer.

 

 

 

  Porlezza vakantie
 

    Weer in Porlezza

  6 dagen vooruitzicht

 

 


Menaggio


Menaggio, op 20 minuten rijden vanaf Porlezza is een schitterend stadje, voornamelijk te danken aan zijn geografische ligging en aan zijn 18e eeuwse gebouwen binnen de oude muren. Menaggio is gesitueerd op de westoever van het Comomeer op de plaats waar de rivier de Sanagra uitmondt. Ten westen van de plaats ligt het Valle Menaggio waardoor de belangrijke verbindingsweg naar het Zwitserse Lugano loopt. Menaggio behoort tot de meest toeristische plaatsen van het meer. Menaggio telt vele hotels en een lange promenade langs het meer. Het hart van Menaggio is het Piazza Garibaldi dat gelegen is tussen het meer en de kerk Santo Stefano. Vanuit Menaggio vaart een veerdienst naar de plaatsen Varenna en Bellagio aan de overzijde van het meer. U kunt hier winkelen en heerlijk eten in tientallen restaurants.

 


Milaan


Stad van wereldallure, op slechts 90 km afstand van Porlezza, een bezoek waard! Het is de tweede stad van ItaliŽ, en de belangrijkste van Noord-ItaliŽ. De naam komt van het Latijnse Mediolanum. Dit betekent "in het midden van de vlakte" en verwijst naar het feit dat de stad midden in de Povlakte ligt. Milaan is een van de meest toonaangevende steden op het gebied van de haute couture. Versace en Armani hebben er hun thuisbasis. Milaan is de belangrijkste zakenstad van ItaliŽ en is een welvarende en bruisende stad. Voorbeelden van Milanese cuisine zijn risotto alla Milanese en panettone, een vruchtencake.
Tip: Parkeer de auto bij het Cencero stadion, hťt stadion van FC Milan en neem vandaar de metro naar het centrum.

 

Binnenkort meer over Lugano stad, Gandria, Monte Bre, Lago Maggiore, Comomeer, Comostad....

kijk ook eens op onze blog: vakantie in italie
 

Kortom, er is genoeg te doen om en nabij Porlezza!

   


 

Porlezza, italie, meer van Lugano, Porlezza, Luganomeer, wandelen, 2020